Genel

Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde deprem… Kıbrıs’ta da hissedildi

Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde deprem… Kıbrıs’ta da hissedildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kıbrıs’ı ve Türkiye’nin çevre illerini de sarstı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da binalar yıkıldı. İlk bilgilere göre, Şanlıurfa’da 10, Osmaniye’de 5 kişi hayatını kaybetti. Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem Türkiye saati ile saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Sarsıntı birçok kentte hissedildi.

KIBRIS’TA DA HİSSEDİLDİ

Sarsıntı başta Kıbrıs olmak üzere, Yunanistan, Ürdün, Lübnan, Suriye, Birleşik Krallık, Irak, Gürcistan ve Ermenistan’da da hissedildi.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.  Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL