Güncel

KIB-TEK 40 gün sonra yeniden borçlanıyor: 14 milyon Dolar ve 200 milyon TL

KIB-TEK 40 gün sonra yeniden borçlanıyor: 14 milyon Dolar ve 200 milyon TL

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun bankalardan alacağı kredilerle ilgili düzenleme yapıldı. Daha önce kredi izni verilen rakamlar neredeyse 2 katına çıkarıldı. Toplamda KIB-TEK’in , 14 milyon Dolar ve 200 milyon TL kredi almasına onay verildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) akaryakıt alımlarının dışındaki ödemelerini yapabilmesi için, daha önce belirlenen kredi tutarlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

Buna göre, KIB-TEK için daha önce alınan kararlarda değişikliğe gidilerek, borçlanma miktarı yaklaşık iki katına çıkarıldı.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre, bankalarla olan limitler ve faiz oranları şu şekilde güncellendi:

• Near East Bank Ltd.’deki Türk Lirası borçlu cari hesap limiti %50 faiz oranı ile 50 Milyon TL’den 100 Milyon TL’ye, ABD doları cari hesap limiti %9 faiz oranı ile 3 milyon Dolar’dan 6 milyon Dolar’a yükseltildi.

• Creditwest Bank Ltd’deki Türk Lirası borçlu cari hesap limiti yıllık %52 faiz oranı ile 50 Milyon TL’den 100 Milyon TL’ye artırıldı.

• Capital Bank Ltd.’deki ABD doları borçlu cari hesap limiti yıllık %7 faiz oranı ile 4 milyon Dolar’dan 6 milyon Dolar’a yükseltildi.

• Creditwest Bank Ltd’den yıllık %9 faiz oranı ile 2 milyon Dolar tutarında borçlu cari limit kullanılmasına karar verildi

YILIN İLK BORÇLANMASI OCAK AYINDA

Bakanlar Kurulu KIB-TEK için, AKSA’ya olan borcunu ödemek maksadıyla 10 Ocak 2024 tarihinde Ziraat Bankası’ndan yüzde 49 faizle 1 Milyar TL tutarında kredi alabilmek için karar almıştı.

Bu karar, kurumun 2024 yılında yaptığı ilk borçlanma girişimi olarak kayıtlara geçti.

Sosyal Medyada Paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL