Dünya Ekonomi Haber Genel

S&P Dow Jones 2021’de kripto para birimi endekslerini başlatacak

S&P Dow Jones 2021’de kripto para birimi endekslerini başlatacak

Finansal veri sağlayıcısı S&P Global’in bir bölümü olan S&P Dow Jones Indices, 2021’de kripto para birimi endekslerini başlatacağını açıkladı.

Şirketler, S&P DJI markalı ürünlerin, New York merkezli sanal para şirketi Lukka’nın en çok işlem gören 550’den fazla para biriminin verilerini kullanacağını söylüyor.

S&P ve Lukka yaptığı ortak bir açıklamada, S&P’nin müşterilerinin kripto para birimleri üzerinde özelleştirilmiş endeksler ve diğer kıyaslama araçları oluşturmak için endeks sağlayıcısı ile birlikte çalışabileceklerini belirtti. S&P Dow Jones’da küresel inovasyon ve strateji başkanı Peter Roffman konuyla ilgili olarak: “Kripto para birimleri gibi dijital varlıkların hızla gelişen bir varlık sınıfı haline gelmesiyle, bağımsız, güvenilir ve kullanıcı dostu karşılaştırmalar için doğru zaman.” ifadelerini kullanıyor.

Dünyanın en tanınmış endeks sağlayıcılarından birinin bu hareketi, kripto para birimlerinin daha genel yatırımlar haline gelmesine yardımcı olabilir. Bitcoin, dolar karşısında rekor seviyelerde yükselmeye devam ederken, sanal para biriminin enflasyona karşı bir koruma ve güvenli bir cennet olduğunu söyleyen yatırımcıların artan talebiyle yükselmeye devam ediyor.

Kripto para birimleri on yıldan fazla bir süredir piyasada, ancak son birkaç yılda büyük finans şirketlerinden daha fazla ilgi görmeye başladı. Fidelity Investments ve Japonya merkezli Nomura Holdings gibi büyük firmalar kurumsal yatırımcılar için bitcoin’leri ve diğer kripto para birimlerini himaye etmeye başlarken, büyük borsalar da bitcoin türevleri sunmaya başladı.

Sosyal Medyada Paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL