Röportaj

“Ödemede QR kod teknolojisini bu seviyede kullanan ilk bankayız”

“Ödemede QR kod teknolojisini bu seviyede kullanan ilk bankayız”

Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kemal Özçınar, Kooperatif Merkez Bankasının tanıtımını yaptığı ve mobil cüzdan uygulaması hakkında dergimize bilgiler verdi.

Bankamız için çok değerli iki yeni hizmeti sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Birincisi “Kıbrıs’ın Mobil Cüzdanı” olarak adlandırdığımız ve HEPi adını verdiğimiz mobil cüzdan uygulamamız. Ve bir diğeri ise Eğitim Bakanlığımız ile birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz Hepi uygulamamızın öğrenci versiyonu olan Ada Kart ya da bir diğer adıyla Hepi Student.

Banka olarak Koopbank geçmişten bugüne taşıdığı hizmet anlayışının yanında, çağı yakalamak ve sektördeki en yeni uygulamaları başlatmak adına bugüne değin birçok öncü ve örnek çalışmalara imza atılmıştır. Bu bağlamda, 1990’lı yılların ortasında ülkemizin ilk yerel bankası olarak başlatmış olduğumuz elektronik bankacılık uygulamalarına, bugünlerde iki yeni ürünle, Hepi ve “Öğrenci Dostu Ada Projesi” çerçevesindeki ürünümüz olan Ada Kart Hepi Student uygulamalarını kullanıma sunuyoruz.

 

HEPi Mobil cüzdan nedir? Ve kullanıcıların sağlayacağı kolaylıklardan bahseder misiniz?

“Hepi” mobil cüzdan ve üniversite öğrencilerine yönelik olan “Ada Kart-Hepi Student” fiziksel cüzdanın yerine alıyor. Bu uygulamalar ile Koopbank müşterileri tüm banka hesaplarını ve kartlarını cep telefonlarına taşıyarak tek bir mobil cüzdanda toplama imkânına sahip oluyorlar. “Hepi” kullanıcıları mobil cüzdanları ile paraya, karta ve POS cihazlarına temas etmeden alışverişlerini POS cihazı üzerinden QR kod (kare kod) okutarak gerçekleştiriyor.

Hepi mobil cüzdan uygulamasında tüm bankalara ait kredi ve banka kartlarından cüzdana para aktarma da mümkün olacak. Para transferleri de Hepi ile çok daha pratik bir hale geliyor. Kullanıcılar Hepi veya Hepi Student cüzdanlarından diğer Hepi kullanıcılarına sadece cep telefonu numarası üzerinden anında para gönderebilecek. Hepi’nin getirdiği bir diğer yenilik ise sadakat programlarında oluyor. Hepicik adı verilen yeni puan uygulamasında kullanıcılar biri her yerde, diğeri ise alışverişin yapıldığı işyerinde geçerli olacak şekilde iki tür puanı birden kazanıyor.

 

Eğitim Bakanlığı-Koopbank işbirliği ile Adamızda öğrenim gören üniversite öğrencilerine sağlanacak olan avantajlar nelerdir?

Koopbank ile Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın işbirliği çerçevesinde “Öğrenci Dostu Ada” projesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen Ada Kart banka kartı ve Hepi Student öğrenci mobil cüzdan uygulamaları da hayata geçiyor. Hepi Student mobil cüzdanı kapsamında sunulacak hizmetler öğrencilerin adadaki hayatlarını kolaylaştırmanın yanında onları bankacılık çözümleriyle daha yakından tanıştırmayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Üniversite öğrencileri banka hesap ve kartlarını tek bir mobil cüzdanda toplamanın yanı sıra mobil cüzdanları üzerinden yapacakları alışverişlerde çeşitli indirimlerden ve kampanyalardan yararlanacak.  Arzu eden öğrenciye uluslararası geçerliliği olan bir banka kartı olan Ada Kart da verilecek.  Eğitim Bakanlığının burs ve benzeri ödemeleri de artık bu yeni mobil cüzdan üzerinden yapılacak. Hepi Student mobil cüzdanı ile öğrenciler kendi aralarında ücretsiz para transferi ve kafe/restoran/market gibi işyerlerinde yapılan alışverişin paylaşarak ödemesini de yapabilecek.

 

“Kuzey Kıbrıs’ın Öğrenci Dostu Ada olma pozisyonunu finansal teknolojilerimiz ile güçlendiriyoruz”

HEPi’nin teknolojik yenilikleri nelerdir?

POS cihazları üzerinden artık ceple QR kodu okutarak ödeme gerçekleştiriyoruz. Ve artık mobil cihazınız, pos üzerinde oluşturulan QR kodu okuyarak ödeme işlemini güvenli bir şekilde yapıyor.

HEPi ve HEPi Student ile alışverişin ödeme şekli de değişiyor. Hepi mobil cüzdan, her işleme özel olarak POS üzerinde dinamik bir QR kod (kare kod) üretiliyor. Bu özellik ülkemizde bir ilk. Bugüne kadar ülkemizde QR kodu alışveriş amaçlı olarak da bazı işyerlerinde kullanılıyordu fakat sabit bir stickerden ibaretti. HEPi ile teknolojiye sınıf atlatarak her işleme özel dinamik bir QR kod üretiyoruz. Yakın zamanda işyerlerindeki POS cihazlarının yerini de cep telefonu ve tabletlerin alacak. Artık QR kod üreten cep POS ve tablet POS’ları kullanmaya başlayacağımız bir döneme de giriyoruz. Müşterinin elindeki cep telefonu bir cüzdan, işyerindeki cep telefonu ise bir POS cihazı görevini yapacak.

HEPi ve Hepi Student uygulamasının içinde yer alan sadakat programının benzerlerinden çok farklı. Geleneksel olarak kazanılan ve her yerde harcanabilen puanların yanında ‘size özel’ adında bir Hepicik daha geliyor. Artık her işyerinde iki tür puan kazanılıyor. Bunlardan bir tanesi alışık olduğumuz ve her yerde kullandığımız puan türü olan ‘Hepicik Her Yerde’. Diğeri ise, size özel olarak tabir ettiğimiz ve alışveriş yaptığınız o işyerinde geçerli Hepicik – Size Özel puanınız. Yani bir başka değişle HEPi her bir mağazaya özel bir sadakat programı sunuyor. Böylece işyerlerinin bu yönde ekstra bir yatırım yapmalarına gerek kalmıyor.

“2000 TL’ye kadar Hepicik kazanma imkânı”

HEPi ile birlikte İlgi çekecek ve benzeri görülmemiş bir lansman kampanyasına da başlıyoruz. Hepi ve Hepi Student kullanıcılarının anlaşmalı işyerlerinde yapacakları alışverişler sonrasında 2000 TL’ye kadar Hepicik kazanma imkânına sahip olacaklardır.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki, bu iki uygulama ile ülkemizdeki finansal teknolojilerdeki çıtanın seviyesini Koopbank olarak epeyi yukarıya çıkarmış oluyoruz. Önümüzdeki günlerde projelendirdiğimiz birçok farklı hizmeti de Hepi ve Öğrenci Dostu Ada uygulaması kapsamındaki Ada Kart Hepi Student’e eklemiş olacağız.

Sosyal Medyada Paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL