Röportaj

“Hizmetlerimizin tümü 7/24 devrede”

“Hizmetlerimizin tümü 7/24 devrede”

25 yıldır ülkemizde hizmet veren ve KKTC’deki ilk operatör olan Telsim, salgın sürecinde birçok başarılı sosyal sorumluluk projelerine imza attı. Yeni normal olarak adlandırılan bu süreçte, hem şirket olarak kesintisiz iletişim ve proje sürekliliği konusunda hızlı adımlar atıldı hem de ülke refahına katkıda bulunuldu.

“UZAKTAN EĞİTİMDE TÜM MÜŞTERİLERİMİZE EBA TV VE KKTC EĞİTİM BAKANLIĞI PORTALLARI İÇİN 6GB ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ VERİLDİ VE VERİLMEYE DE DEVAM EDİYOR”

Telsim Genel Müdür’ü Cenk Alper, salgın sürecinde yapılanlar ve devam eden projelerle ilgili Ekonomi’ye konuştu. Alper: ‘‘Salgın dönemi boyunca çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi.

“TELSİM SİZİN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

KKTC’nin ilk operatörü Telsim olarak, sizleri sevdiklerinizden koparmamak için salgın dönemi boyunca çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs’ta her gün binlerce kişinin tüm ihtiyaçlarını evlerinden çıkmadan gerçekleştirebilmesi için sahadaki ekiplerimiz, müşterilerimizin evden internetlerini sorunsuz kullanımı ve tüm işlemlerinin rahatça yapılabilmesi için görev başındaydı. Dijital dönüşümün önemini her geçen gün daha iyi anladığımız bu günlerde, geleceğin teknolojik çözümlerini sizlere sunmaya devam ediyoruz. Mobil altyapısı, veri merkezleri ve dijital servisleriyle hem bireylerin hem de kurumların yanında olmaya da devam ediyoruz.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI VE KESİNTİSİZ İLETİŞİM OLDU. PERSONELİMİZ HALA EVDEN HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Telsim olarak ekosistemi desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu günlerin, şirketlerin, sağlık çalışanlarının, basının, öğretmen ve öğrencilerin, başta yaşlılar olmak üzere tüm vatandaşların yanında olarak aşılacağına inanıyoruz.

“Evde kalmak önemliydi, ancak evde hayatı devam ettirmek daha önemliydi. Biz hayatı devam ettirmek adına çok ciddi tedbirler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Telsim olarak evde hayatı kolaylaştırmak, verimli ve keyifli hale getirmek adına aldığımız önlemlerden biri, öncelikle çalışanlarımızı ilk vakayı öğrendiğimiz Mart ayında henüz kapanma kararı alınmadan evden çalışma modeline geçirmemiz oldu. Evden çalışma modeli için çağrı merkezi altyapısı hızlıca tamamlandı ve müşteri hizmetlerimiz evden hizmet vermeye başladı.

Evden çalışma modelinde adaptasyon dönemimizin çok kısa olmasını sağlayan en başlıca nedenlerden bir diğeri ise, iş sürekliliği politikamız oldu. Halihazırda her ay iki gün evden çalışma modelimiz bir süredir vardı. Salgın nedeniyle evlere gidilen ilk günden itibaren, tüm ekip olarak çalışmalarımıza devam ettik.

“HİZMETLERİMİZİN TÜMÜ 7/24 DEVREDE”

Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara istinaden, müşterilerin bulundukları yerden fatura ödeme, fatura ile paket bilgileri alma ve ek data paketi satın alma gibi işlemlerini “My Vodafone” uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabileceklerini duyurduk. Müşterilerimizin evde kalmasını teşvik etme amacıyla, “My Vodafone” üzerinden fatura ödemesi yapan herkese 2GB internet anında hediye ettik.

Telsim olarak iletişimi kesintisiz devam ettirecek teknolojiler devrede ve bu sayede de hayatın akışını destekliyoruz. Dünyanın bu zor günlerinde, tüm ülkeler büyük bir teknoloji sınavından geçiyor. Her gün binlerce kişinin tüm ihtiyaçlarını evlerinden çıkmadan gerçekleştirebilmeleri için dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu vesile ile dünyada olduğu gibi KKTC’de de dijital dönüşüme öncü olmaya ve katkı sunmaya devam ediyoruz.

“UZAKTAN EĞİTİMDE TÜM MÜŞTERİLERİMİZE EBA TV VE KKTC EĞİTİM BAKANLIĞI PORTALLARI İÇİN 6GB ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ VERİLDİ VE VERİLMEYE DE DEVAM EDİYOR”

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından alınan okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim kararı üzerine, online eğitim süresince devam eden 6GB internet, tüm öğrencilere ücretsiz olarak tanımlandı. Ücretsiz verilen internet, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı eğitim portalı olan egitim.mebnet.net ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığına ait eba.gov.tr eğitim portalına erişimler için geçerli olup, ayrıca Red Cool ve Freezone müşterilerinin tanımlanan 6GB internetlerini, Vodafone TV uygulamasında olan EBA TV kanalları içinde de kullanabiliyorlar.

“İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANIMIZ ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE RUHSAL BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEYEN PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİ”

Çalışanlarının sağlığı ve ruhsal bütünlüğüne son derece önem veren bir şirketiz, çalışanlarımızın motivasyonlarını yitirmemeleri için de insan kaynaklarının yaptığı online etkinlikler olmuştur. Bu etkinlikler hem ruhsal hem de fiziksel sağlığı destekleyici şekilde olmuştur.

Klinik Psikolog Deniz Erkal ile yapılan söyleşi ile salgın döneminde evlerinden çalışan annelere hem yol gösterici hem de motive edici bir online sohbet alanı yaratıldı.

Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün konuk edildiği bir diğer söyleşide ise Korona Virüs hakkında çok değerli bilgiler çalışanlarla paylaşıldı. Prof. Dr. Camgöz’ün Korona Virüs hastalığını geçiren bir kişi olarak yaşadığı tecrübeleri de çalışanlarımıza anlatarak birinci ağızdan hastalık sürecini dinlemelerini ve konu ile ilgili bilgi edinmelerini sağladık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel çalışanlarımızın çocukları için düzenlenen Master Kids online deneyler projesi ile çalışanlarımızın çocuklarının bu dönemde mutlu olmaları sağlandı.

“MÜŞTERİLERİMİZE EVDEN ALIŞVERİŞ KOLAYLIĞI SUNULDU”

Korona Virüs salgını nedeniyle evden alışverişin yoğunlaştığı ve hala markete gitmek istemeyen özellikle risk grubu müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak bir kampanya başlatmıştık. Telsim’liler, Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen online marketlerinden GoySepete’de yapılan alışverişlerde gönderim ücreti ödemiyor.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Küresel salgın konusunda farkındalık yaratmak ve teknolojik fikirleri hayata geçirmek isteyen 14-17 yaş arası gençler için Telsim, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat’ın birlikte düzenlediği “Yarını Kodlayanlar Online Covideathonu’na” Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan gençler de dahil etti. Hem çocuklarımızın evde kaldığı dönemde aktivite yapmaları, Korona Virüs konusunda araştırma yapıp yaratıcılıklarını da artırmaları, hem de takım çalışmasını dijital ortama taşıma tecrübesini yaşamalarına vesile olduk.

“İNTERNET KULLANIMININ ARTMASIYLA, ARTAN CYBER RİSK FAKTÖRLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU”

Pandemi döneminde internetteki tehlikelerin artabileceği göz önünde bulundurularak 10 yıldır KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde süren ve okullarda birebir verilen Güvenli İnternet Eğitimleri online platforma taşındı. Çocukların evlerinden eğitim aldıkları bu dönemde, interneti daha güvenli bir şekilde kullanmaları için Güvenli internet Eğitimi dijital ortamda kendilerine hem sosyal medya aracılığıyla hem de toplu sms yoluyla iletildi.

Sosyal Medyada Paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL